23.01.2009. / 20:02

Autor: Hina

Mihail Saakašvili: 'Putin je nemilosrdan neprijatelj Gruzije'

'Gruzija od šaha Abasa, perzijskog vladara iz XVII. stoljeća, nije imala tako nemilosrdna neprijatelja poput Putina', rekao je.

Mihail Saakašvili (na slici desno)Mihail Saakašvili (na slici desno)Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili u petak je, u razgovoru s građanima koji je izravno prenosila televizija, nazvao ruskog premijera Vladimira Putina "nemilosrdnim neprijateljem" Tbilsiija.

"Gruzija od šaha Abasa, perzijskog vladara iz XVII. stoljeća, nije imala tako nemilosrdna neprijatelja poput Putina", rekao je.

Gruzijski je predsjednik ponovno optužio Rusiju da je pokušala uništiti Gruziju u tijeku rata prošle godine u kolovozu.

"Naš neprijatelj nije uspio uništiti Gruziju", rekao je i obećao "obnovu teritorijalne cjelovitosti" Gruzije. Moskva je priznala neovisnost gruzijskih separatističkih pokrajina Južne Osetije i Abhazije.

Saakašvili je na televiziji u izravnu prijenosu odgovarao na telefonska pitanja. Odbacio je sve češće pozive na ostavku nakon poraza gruzijske vojske u kolovoškom ratu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika