25.01.2009. / 19:20

Autor: Hina

Sigurnost kao opravdanje: Berlusconi na ulice šalje 30 tisuća vojnika

"Gotovo da nema grada u kojemu nema potrebe za vojnicima. Zahtjevi nam najviše stižu iz gradova na sjeveru zemlje, zacijelo zbog većeg broja ilegalnih useljenika", rekao je ministar obrane

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiItalija će, po želji premijera Silvija Berlusconija, rasporediti još oko 30 tisuća vojnika kako bi pojačala sigurnost, za što će trebati oko šest mjeseci, rekao je u nedjelju ministar obrane Ignazio La Russa u razgovoru za jedan talijanski dnevni list.

"Raspoređivanje 30.000 vojnika u ovom času bi stvorilo velike teškoće. No ako mobiliziramo sve raspoložive snage, u dogledno vrijeme, to jest za nekih šest mjeseci, broj vojnika na terenu mogao bi se udeseterostručiti", rekao je ministar u razgovoru za Il Giornale.

Tri tisuće vojnika u kolovozu je već raspoređeno po talijanskim gradovima, nekoliko mjeseci pošto se u svibnju na vlast vratio Silvio Berlusconi čiju kontroverznu odluku kritizira lijeva oporba.

"Gotovo da nema grada u kojemu nema potrebe za vojnicima. Zahtjevi nam najviše stižu iz gradova na sjeveru zemlje, zacijelo zbog većeg broja ilegalnih useljenika", rekao je ministar obrane.

Ministar je dodao da će s prijedlogom upoznati Predsjednika Republike Giorgija Napolitana, zapovjednika oružanih snaga, u prigodi sjednice Vrhovnog vijeća za obranu koja će se održati 29. siječnja.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika