27.01.2009. / 07:54

Autor: Hina

Biljana Plavšić tvrdi da je priznala krivnju samo da dobije manju kaznu

'Žrtvovala sam se i u pregovorima s Tužiteljstvom postigla da mi se smanji kazna', rekla je u intervjuu za švedski dnevnik VI od ponedjeljka

Biljana PlavšićBiljana PlavšićNekadašnja predsjednica bosanskih Srba Biljana Plavšić koju je Haški sud osudio na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina i sada kaznu izdržava u Švedskoj, u intervjuu švedskom dnevniku izjavila je da je svojedobno priznala krivnju samo da dobije manju kaznu.

"Žrtvovala sam se i u pregovorima s Tužiteljstvom postigla da mi se smanji kazna", rekla je u intervjuu za švedski dnevnik VI od ponedjeljka.

Ona je u Den Haagu osuđena 2003. nakon što je priznala krivnju za zločin protiv čovječnosti, a ICTY je odustao od ostalih točaka optužbe, među ostalima i od optužbe za genocid.

"Nisam učinila ništa loše, ali odvjetnik mi je savjetovao da priznam jednu točku optužnice kako bih pregovarala o ostalima", rekla je.

Biljani Plavšić 78 je godina i nezadovoljna je uvjetima u švedskome zatvoru Hinsebergu, stotinjak kilometara zapadno od Stockholma.

"Kako se ja osjećam u zatvoru među prostitutkama, ubojicama, 'dilericama' droge, narkomankama, kradljivicama i varalicama", pita se žena koja je 1996. zamijenila Radovana Karadžića na čelu srpskoga entiteta u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika