27.01.2009. / 09:58

Autor: Hina

Prekršeno krhko primirje u Gazi

Vojska nije komentirala podatke o žrtvama, ali televizija Al Arabija objavila je da je poginuo jedan vojnik, a trojica su ranjena

Jedan je izraelski vojnik poginuo na granici s Pojasom Gaze u napadu palestinskih militanata, rekli su očevici, a riječ je, kako se čini, o prvom kršenju primirja postignutog prije nešto više od tjedan dana.

Izraelska vojska objavila je da je bomba eksplodirala u blizini vojnika s izraelske strane granice kraj prijelaza Kissufima u središnjem dijelu Pojasa Gaze.

Vojska nije komentirala podatke o žrtvama, ali televizija Al Arabija objavila je da je poginuo jedan vojnik, a trojica su ranjena.

Riječ je o prvoj pogibiji na izraelskoj strani otkad je 18. siječnja završila 22-dnevna izraelska ofenziva u Gazi.

Palestinci koji žive blizu Kissufima kažu da su rano ujutro vidjeli manju skupinu naoružanih muškaraca, njih dvojicu ili trojicu, kako se kreću prema graničnoj ogradi. Poslije osam ujutro čuli su eksplozije i pucnjavu, ali nisu vidjeli povratak tih napadača.

Ni vladajući palestinski pokret Hamas ni njegovi saveznici nisu preuzeli odgovornost za taj napad.

Stanovnici još kažu da su poslije u zraku vidjeli izraelske helikoptere, a i kretanje izraelskoga pješaštva u Pojasu Gaze.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika