27.01.2009. / 11:14

Autor: Hina

Italija povukla veleposlanika iz Brazila zbog slučaja Battisti

Brazil je odbio izručiti Cesarea Battistija, bivšeg ljevičarskog militanta osuđena za ubojstvo u Italiji

Franco FrattiniFranco FrattiniItalija je odlučila pozvati na konzultacije svojeg veleposlanika u Brazilu, pošto je ta zemlja odbila izručiti Cesarea Battistija, bivšeg ljevičarskog militanta osuđena za ubojstvo u Italiji, objavilo je u utorak talijansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Nakon odluke o slučaju Battisti koju je donio glavni brazilski državni tužitelj, ministar vanjskih poslova Franco Frattini odlučio je pozvati u Rim na konzultacije talijanskog veleposlanika u Brazilu Michelea Valensisea", piše u priopćenju.

U ponedjeljak navečer glavni brazilski tužitelj Antonio Fernando de Souza preporučio je da se odbije zahtjev za izručenjem Italiji Cesarea Battistija, uhićena u Rio de Janeiru u ožujku 2007. nakon što je pobjegao iz Francuske gdje se skrivao između 1990. i 2004. godine.

Brazil je 13. siječnja odobrio politički azil Battistiju, nekadašnjem dužnosniku "Oružanih proletera za komunizam" kojega je 1993. talijansko pravosuđe osudilo na doživotni zatvor zbog četiri ubojstva počinjena 1970-ih godina.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika