29.01.2009. / 12:26

Autor: Hina

'Izrael Palestincima ponudio istočni Jeruzalem'

Izraelski list "Yediot Ahronot" navodi da je Olmert o koncesijama koje je ponudio Abasu izvijestio novoimenovanog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella

Izraelski premijer na odlasku Ehud Olmert izvjestio je o koncesijama koje je ponudio Abasu novoimenovanog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella; Foto: ReutersIzraelski premijer na odlasku Ehud Olmert izvjestio je o koncesijama koje je ponudio Abasu novoimenovanog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella; Foto: ReutersIzraelski premijer na odlasku Ehud Olmert ponudio je u sklopu mirovnog plana palestinskome predsjedniku Mahmudu Abasu palestinski suverenitet nad istočnim Jeruzalemom i evakuaciju 60 tisuća židovskih naseljenika s područja Zapadne obale, piše u četvrtak izraelski list "Yediot Ahronot" a prenosi agencija DPA.

List navodi da je Olmert o koncesijama koje je ponudio Abasu izvijestio novoimenovanog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella.

Mitchell, koji je u srijedu razgovarao s Olmertom a u četvrtak bi se u Ramali trebao sastati s Abasom, na prvoj je turneji po regiji otkako ga je prošlog tjedna imenovao novi američki predsjednik Barack Obama.

"Yediot Ahronot" također navodi da je Olmert Abasu ponudio povlačenje izraelskih snaga s najvećeg dijela teritorija koji je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine, kad je osvojio Zapadnu obalu od Jordana, a Pojas Gaze od Egipta.

Izrael bi zadržao manji dio tog teritorija kako bi u svoj sastav uključio neka od najvećih židovskih naselja na Zapadnoj obali, a Palestincima bi u zamjenu dao teritorij na jugu zemlje, piše list.

List nije objavio svoj izvor, a čini se da se članak temelji na informacijama koje je mogao dati jedan od sudionika sastanka između Olmerta i Mitchella u srijedu.

Olmertov glasnogovornik Mark Regev nije želio niti potvrditi niti opovrgnuti informacije objavljene u članku.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika