01.02.2009. / 11:29

Autor: Anamarija Kronast

Droga kao doping: Michael Phelps uhvaćen kako puši marihuanu

Jedan od najuspješnijih sportaša svih vremena mogao bi odustati od svojih velikih snova zahvaljujući razuzdanom životu koji je objavio magazin News of The World

Olimpijski pobjednik i rekorder našao je prilično neobičan način za opuštanje od sportskih naporaOlimpijski pobjednik i rekorder našao je prilično neobičan način za opuštanje od sportskih naporaFotografija koju je objavio magazin News of The World mogla bi lako uništiti karijeru Michaela Phelpsa, jednog od najvećih sportaša svih vremena koji se na Olimpijskim igrama u Pekingu okitio sa 8 zlatnih medalja, sedam svjetskih i jednim olimpijskim rekordom. Plivača svjetske slave objektiv fotoaparata je ulovio sa staklenom lulom za pušenje marihuane. Snimka koja je obišla svijet, komentiraju stručnjaci, vjerojatno će označiti kraj Phelpsovog sna da u Londonu 2012. godine osvoji 14 zlatnih medalja.

Naime, pravila nalažu da svi sportaši koji se natječju na Olipmpijskim igrama moraju proći test na droge, a kazna je četverogodišnja zabrana natjecanja. Sporna je fotografija navodno snimljena prije tri mjeseca na nekom tulumu na kojemu je Plelps, koji više ne živim životom vrhunskog sportaša, bio sa svojim društvom. Zabava je organizirana 6.listopada na Universityju Južna Carolina u Columbiji, gdje je 23-godišnji plivač došao posjetiti djevojku Jordan Matthews s kojom se i prije potajno viđao. Ipak, nije mogao ni sanjati da će netko u pričuvi imati i fotoaparat koji će označiti kraj njegovih ambicioznih planova.

Nevjerojatno je da ga, ni nakon fotografiranja, nije ulovila prevelika panika te je nastavio zabavu u obiližnjem baru. A, nije tajna da je zbog razuzdanog života već imao problema, i to kao osamnaestogodišnjak osuđen na 18 mjeseci uvjetne kazne zbog vožnje pod utjecanjem alkohola. Što će se ovog puta dogoditi još nije konkretizirano, obzirom da su ga u "grijehu" ulovili navodni prijatelji, a ne policija.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika