03.02.2009. / 14:03

Autor: Hina

Citroen oživljava legendarnu "žabu"

Prvi model nove verzije DS-a bit će prikazan ovaj tjedan, navodi isti izvor

Francuski proizvođač automobila Citroen ponovno će pokrenuti proizvodnju modela DS, legendarne "žabe", limuzine iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća poznate po hidropneumatskom ovjesu i prepoznatljivom aerodinamičnom dizajnu, objavio je u utorak gospodarski dnevnik Les Echos.

Prvi model nove verzije DS-a bit će prikazan ovaj tjedan, navodi isti izvor.

Citroen namjerava pokrenuti cijelu proizvodnu liniju mitskog modela, koji bi u prodaju trebao stići 2010. godine, s krajnjim ciljem repozicioniranja te francuske tvrtke u sam vrh proizvođača tog tipa vozila, tvrdi autor članka.

DS, koji je u razdoblju između 1955. i 1975. proizveden u 1,5 milijuna primjeraka, bio je endemski automobil svojeg vremena, zlatnog doba francuske automobilske industrije. General de Gaule odredio ga je za službeno vozilo predsjednika Francuske Republike, a globalnu popularnost stekao je zahvaljujući nebrojenim pojavljivanjima na filmu.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika