04.02.2009. / 12:36

Autor: Hina

Italija planira značajan paket pomoći za automobilski i sektor kućanskih uređaja

Izvješšća medija govore da vlada planira poticaje za kupce u vrijednosti oko 300 milijuna eura

Italija će uskoro objaviti mjere pomoći automobilskom i sektoru automobilskih dijelova, te onome koji proizvodi kućanske uređaje, čija će vrijednost biti 'značajna', kazao je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Talijanska vlada obećala da će usvojiti opsežan paket pomoći za automobilsku industriju početkom veljače ali nije objavila pojedinosti poput njegove vrijednosti i konkretnih inicijativa.

Izvješšća medija govore da vlada planira poticaje za kupce u vrijednosti oko 300 milijuna eura, te da bi daljnje porezne olakšice i sredstva mogli povećati vrijednost paketa iznad razine od milijardu eura.

U razgovoru za talijansku tv Berlusconi nije detaljnije govorio o planiranoj pomoći. Ministar za industriju Claudio Scajola kazao je u utorak da će paket pomoći za automobilsku industriju biti odobren u petak.

Dionice proizvođača vozila Fiat, koji je upozorio da je ugroženo 60.000 radnih mjesta zbog gospodarske krize, ojačale su za šest posto u jutarnjoj trgovini na milanskoj burzi. Očekuje se da će prodaja talijanskih vozila pasti za 17 posto u ovoj godini, slijedeći prošlogodišnji pad od 13 posto.

Talijanski sektor kućanskih aparata, koji uključuje kompanije kao što su Indesit i De Longhi, također je upozorio na zabrinjavajuće znakove za 2009., nakon loših rezultata u posljednjem tromjesečju prošle godine, uzrokovanog slabijim gospodarskim okruženjem.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika