07.02.2009. / 09:25

Autor: Hina

EU kritizira Rusiju zbog ljudskih prava, Putin uzvraća napad

Putin je odgovorio pozivajući Europljane da se bave povredama ljudskih prava u svojim zemljama

Europska komisija je u petak u Moskvi kritizirala stanje ljudskih prava u Rusiji nakon nedavnih ubojstava novinara i odvjetnika, a Vladimir Putin je uzvratio na napad.

"Europska je javnost zabrinuta zbog nedavnih događaja u Rusiji, naime ubojstva novinara i aktivista za ljudska prava", rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Barroso je govorio na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s predsjednikom ruske vlade Vladimirom Putinom nakon susreta brojnog izaslanstva EK-a i najviših ruskih dužnosnika.

Barroso je smjerao na dvostruko ubojstvo koje se dogodilo 19. siječnja - ruskog odvjetnika specijaliziranog za zločine u Čečeniji Stanislava Markelova i novinarke dvotjednika Nove Gazete Anastasje Baburove.

Putin je odgovorio pozivajući Europljane da se bave povrjedama ljudskih prava u svojim zemljama. Ustvrdio je da se ruske i europske teškoće na tome polju ne mogu odijeliti.

"Nismo zadovoljni rješavanjem pitanja ruske manjine u baltičkim zemljama. Znamo da se u europskim zemljama gaze ljudska prava. Znamo u kakvu je stanju zatvorski sustav u nekim europskim zemljama. I naše su teškoće takve", rekao je Putin.

Barroso je uz to kazao da je o poštovanju ljudskih prava u Rusiji razgovarao i s predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika