07.02.2009. / 13:10

Autor: Hina

Napolitano dopušta Eluani da umre

Eluana Englaro (37) je u vegetativnom stanju pošto je u siječnju 1992. teško stradala u prometnoj nesreći. Njezin je otac 13. studenoga na Vrhovnome sudu izborio za pravo da ju se prestane hraniti

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano odbio je potpisati hitnu zakonsku uredbu koju je u petak donijela vlada kako bi spriječila prekid hranjenja Eluane koja je već 17 godina u vegetativnome stanju i čija se obitelj sudskim putem izborila za pravo na smrt.

Predsjednik koji je već najavio svoju odluku, "neće potvrditi uredbu", prema priopćenju predsjedništva koje odluku obrazlaže "neustavnošću" teksta prihvaćenog na sjednici vlade.

Premijer Silvio Berlusconi izjavio je da će, ako predsjednik uskrati svoj potpis, "hitno sazvati parlament kako bi prihvatio zakon za 2-3 dana".

Eluana Englaro (37) je u vegetativnom stanju pošto je u siječnju 1992. teško stradala u prometnoj nesreći. Njezin je otac 13. studenoga na Vrhovnome sudu izborio za pravo da ju se prestane hraniti.

Mlada žena je u utorak prevezena u kliniku u Udinama koja je pristala izvesti eutanaziju. U petak ujutro počeli su joj smanjivati dovođenje hrane.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika