07.02.2009. / 18:32

Autor: Martina Čizmić

Australski mediji objavili fotorobot navodnog ubojice Britt Lapthorne

Australski mediji navode kako su dvije djevojke u dva odvojena napada prepoznale istog napadača u foto robotu kojeg su objavili

Foto robot muškarca za kojeg australski novinari sumnjaju da napada strankinje u DubrovnikuFoto robot muškarca za kojeg australski novinari sumnjaju da napada strankinje u DubrovnikuIstraživački magazin "Sunday Night" objavio je foto robot osobe za koju novinari sumnjaju da je odgovorna za ubojstvo Australke Britt Lapthorne u Dubrovniku.

Nakon što hrvatska policija nije uspjela razriješiti slučaj, australski novinari odlučili su pokušati sami prikupiti što više tragova i provesti vlastitu istragu.

U reportaži koja će biti emitirana na australskom Channel Seven, novinari tvrde da u Dubrovniku postoji grupa muškaraca koja vreba mlade djevojke, prvenstveno strankinje.

Australski mediji navode kako su dvije djevojke u dva odvojena napada prepoznale istog napadača u foto robotu kojeg su objavili.

Treća djevojka, u samoj će reportaži ispričati kako ju je grupa muškaraca htjela ugurati u plavi kombi samo nekoliko dana prije nego što je Britt nestala.

Druga Australka, koja je bila u noćnom klubu iz kojeg je nestala Britt pripremila je drugi crtež, a u reportaži će objaviti i identitet osobe za koju sumnja da je odgovorna za smrt Britt Lapthorne.

"Čula sam automobil kako ubrzava. Okrenula sam se i vidjela plavi kombi sa dva muškarca na prednjim sjedalima i muškarcem koji je visio sa bočnih vrata koji se kretao prema meni. Nikada nisam toliko brzo trčala ili toliko glasno vrištala kao tada", priča djevojka koja se predstavila kao Amber.

Druga djevojka, Njujorčanka Jennifer Blanchar, koja podsjeća na Britt, doživjela je sličan događaj samo 10 dana nakon što je Britt nestala.

Dvojica muškaraca, jedan viši, jedan niži, pokušali su razgovarati s njom. Kada je ona to odbila, pokazali su joj nekakve iskaznice i pokušali ju uhititi. Jennifer je počela vikati nakon što je shvatila da je "policijska iskaznica" zapravo kreditna kartica.

Navodno se u policiju javilo još nekoliko djevojaka koje tvrde da su im prišli muškarci koji su se predstavljali kao policajci u civilu.

Foto robot kojeg je uz pomoć Jenniferinih uputa napravio američki forenzički crtač Steve Mancusi prestravio je djevojke koje su također u njemu prepoznale svog napadača u Dubrovniku.

Pogledajte najavu "Sunday Night" reportaže o Britt Lapthorne.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika