14.02.2009. / 15:55

 

Tvorac Facebooka mora platiti 65 milijuna dolara jer je ukrao ideju

Iako su se obje strane obvezale na tajnost podataka, oni su otkriveni administrativnom pogreškom. Do dokumenta s tajnim podacima došla je agencija AP

Mark ZuckerbergMark ZuckerbergMark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, optužen je da je ukrao ideju za svoju društvenu mrežu Facebook od kompanije ConnectU zbog čega mora platiti 65 milijuna dolara.

Iako su se obje strane obvezale na tajnost podataka, oni su otkriveni administrativnom pogreškom. Do dokumenta s tajnim podacima došla je agencija AP.

Nakon što su Zuckerberga bivši cimeri s fakulteta optužili da im je krao ideje, Facebook je tužbu ConnectU-a iz 2008. godine riješio nagodbom, piše Guardian. Na sudu je vrijednost Facebooka procijenjena na 3,7 milijardi dolara, iako ConnectU tvrdi da mu je relana vrijednost15 milijardi dolara. Facebook je dosad već isplatio 20 milijuna dolara, a ostalih 45 milijuna dolara Facebook će isplatiti putem dionica.

Facebook je s radom počeo u veljači 2004. godine i trenutno broji više od 150 milijuna. (K.Z.)

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika