15.02.2009. / 13:50

Autor: Hina

Tadić je izabrao: Miloje Miletić novi šef vojske Srbije

Miletić je do sada obavljao dužnost zastupnika načelnika glavnog stožera VS, a na novi položaj imenovan je u povodu Dana državnosti Srbije te Dana Vojske Srbije - 15. veljače

Miloje MiletićMiloje MiletićGeneral-potpukovnik Miloje Miletić novi je načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije (VS), a na taj položaj postavio ga je srbijanski predsjednik Boris Tadić, priopćila je u nedjelju predsjednikova tiskovna služba.

Miletić je do sada obavljao dužnost zastupnika načelnika glavnog stožera VS, a na novi položaj imenovan je u povodu Dana državnosti Srbije te Dana Vojske Srbije - 15. veljače. Za njegova zamjenika Tadić je postavio dosadašnjeg zapovjednika kopnene vojske general-potpukovnika Mladena Ćirkovića.

General Miletić rođen je 1953. u Blacu. Vojnu akademiju, smjer topništvo, završio je 1976. Zapovjedno-stožernu školu završio je 1995., a 2000. glavno- stožernu školu.

U svojoj vojnoj karijeri obavljao je dužnosti od zapovjednika voda do zapovjednika motorizirane i topničke brigade. Bio je načelnik Uprave topništva te Uprave za obuku, kao i načelnik Uprave za razvoj Glavnog stožera VS.

Miletić je za obnašatelja dužnosti načelnika Glavnog stožera VS postavljen 30. prosinca 2008., nakon smjenjivanja dotadašnjeg načelnika general-potpukovnika Zdravka Ponoša.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika