17.02.2009. / 15:18

Autor: Sandra Županić

Bandić uveo pa ukinuo tijelo javne nabave

Bandić je odbacio takva nagađanja rekavši da se radi o kompliciranom projektu, prvom takvom u Hrvatskoj, na što su gradsko vodstvo upozorili njihovi partneri na lokalnoj razini

Nagađa se da je odluka rezultat sukoba između Bandićeve i Milanovićeve strujeNagađa se da je odluka rezultat sukoba između Bandićeve i Milanovićeve strujeNakon što je prošlog tjedna Gradsko poglavarstvo donijelo odluku o osnivanju trgovačkog društva za središnju javnu nabavu, isto je tijelo danas tu odluku ukinulo. Naime, nisu odustali od osnivanja neke vrste tijela za središnju javnu nabavu, ali tek kroz nekoliko mjeseci.

Gradonačelnik Bandić rekao je da će se s osnivanjem ovog tijela pričekati dok se ne napravi kompletni elaborat njegovog osnivanja i djelovanja. Medijska nagađanja govore o tome da je to rezultat sukoba unutar SDP-a, u kojem sudjeluju Bandićeva i Milanovićeva strana.

Ipak, Bandić je odbacio takva nagađanja rekavši da se radi o kompliciranom projektu, prvom takvom u Hrvatskoj, na što su gradsko vodstvo upozorili njihovi partneri na lokalnoj razini.

"Centralizirana javna nabava uvjet je bez kojeg se ne može u gradu. Nije bitno hoće li ona biti organizirana kao centralna nabava, trgovačko društvo ili agencija. To nema veze sa žabama i babama ni sa Praškom i Iblerovim trgom. Ne zanimaju me špekulacije. Zanima me da budemo istinski servis građana, svi mi od gospođe koja kuha kavu do gradonačelnika", rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tijelo za centraliziranu javnu nabavu će se osnivati u tri koraka. Danas nije potvrđeno hoće li ono obavljati javnu nabavu i za Holding, kao u prvoj verziji, ili samo za Grad Zagreb.

Prošlog tjedna najavljavina je samo izrada elaborata o funkcioniranju ove tvrtke, a danas i o njezino potrebi. Također, tada je Holding trebao biti tijelo koje će raspisati natječaj za taj elaborat te mu je za to dodijeljeno 1,2 milijuna kuna. Danas je i ta odluka ukinuta te će natječaj za elaborat raspisati grad.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika