19.02.2009. / 12:48

Autor: Martina Čizmić

'Dubrovački krvnik' Pavle Strugar od petka na slobodi

Rodić je istaknuo da će Strugar nakon pet godina provedenih u zatvoru u Sheveningenu u petak doputovati u Podgoricu

Pavle StrugarPavle StrugarPavle Strugar, general bivše JNA, poznatiji kao "dubrovački krvnik", u petak bi se mogao naći na slobodi. Kako je rekao njegov odvjetnik, Goran Rodić, Sturgar će se naći na slobodi nakon što je izdržao dvije trećine kazne koju mu je dodijelio Haški sud zbog raketiranja Dubrovnika 1991. godine.

Rodić je istaknuo da će Strugar nakon pet godina provedenih u zatvoru u Sheveningenu u petak doputovati u Podgoricu. Podsjetio je da je obrana generala Strugara u prosincu prošle godine tražila od suda da ga pusti na slobodu prije isteka pune kazne, što je sud i prihvatio.

Podsjetimo, Strugar se u listopadu 2001. dobrovoljno predao Haškomu sudu, a 2005. je osuđen na osam godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti u minobacačkim napadima na povijesnu jezgru Dubrovnika. U srpnju prošle godine, Haški sud mu je smanjio kaznu na sedam i pol godina.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika