19.02.2009. / 17:55

Autor: Sandra Županić

Pahor slomio čelnika SSN-a, referendum ipak ostaje

Zdenko Vinkov Vincenc ne slaže se s tom inicijativom pa je odstupio s mjesta predsjednika stranke. Njegovo je mjesto preuzeo dosadašnji potpredsjednik SSN-a Lovro Škrinjarič.

Slovenski premijer Borut PahorSlovenski premijer Borut PahorPredsjednik Stranke slovenskega naroda (SSN) Zdenko Vinkov Vincenc je danas nakon sastanka sa premjerom Borutom Pahorom rekao, da je vijeće stranke odlučilo, da inicijativa za raspisivanje referenduma za pristup Hrvatske u NATO ostaje, piše slovenski portal Delo.si. Zdenko Vinkov Vincenc ne slaže se s tom inicijativom pa je odstupio s mjesta predsjednika stranke. Njegovo je mjesto preuzeo dosadašnji potpredsjednik SSN-a Lovro Škrinjarič.

Škrinjarič je novinarima danas izjavio da neće odustati od inicijative za raspisivanje referenduma jer je stranka odgovorna potpisnicima peticije kojom se zahtjeva referendum i slovenskim nacionalnim interesima. Škrinjarič je objasnio da od Pahora nisu ništa zahtjevali već su predstavili svoja stajalište da Hrvatska ne smije stupiti u NATO dok se ne riješe sva granična pitanja. Također, novi predsjednik SSN-a očekuje da će u roku 35 dana uspjeti prikupiti potrebnih 40 000 glasova za raspisivanje referenduma.

Potpredsjednik vijeća SSN-a Ladislav Troha je rekao da bi slovenski parlament u srijedu morao prihvatiti odluku kojom bi Hrvatsku prisilili da se ponište postupci u kojima se prejudicira granica. Hrvatska ne može biti u savezništvu sa Slovenijom dok otima slovenski teritorij, rekao je Troha.

Premijer Pahor nakon sasatanka sa vodstvom SSN-a nije se pojavio pred novinarima.

Vezane vijesti

Slovenski Ustavni sud blokira ulazak Hrvatske u NATO?

Slovenski Ustavni sud blokira ulazak Hrvatske u NATO?

Ustavni sud Slovenije prihvatio je inicijativu Stranke slovenskog naroda za ocjenu ustavnosti zakona o referendumu. Oni predlažu privremenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika