21.02.2009. / 10:38

Autor: Hina

Odgovor na bombardiranje: Izrael granatirao jug Libanona

'Izraelski neprijatelj napao je Libanon ispalivši zaredom sedam topničkih granata na područje El-Qlaile, južno od Tira. Vojska nadzire to područje', dodao je glasnogovornik koji je nešto ranije bio izvijestio da su na to područje pale tri granate.

Foto: ReutersFoto: ReutersSedam granata izraelskog topništva palo je u subotu ujutro na južni Libanon, desetak kilometara od granice, kao odgovor na raketiranje izraelskog teritorija s libanonskog područja, objavila je libanonska vojska.

"Izraelski neprijatelj napao je Libanon ispalivši zaredom sedam topničkih granata na područje El-Qlaile, južno od Tira. Vojska nadzire to područje", dodao je glasnogovornik koji je nešto ranije bio izvijestio da su na to područje pale tri granate.

Stanovnici na jugu Libanona napuštaju područje uz izraelsku granicu, javlja agencija France Presse.

Ovo granatiranje u kojemu nije bilo žrtava, drugo je otkako je Izrael 27. prosinca pokrenuo ofenzivu u Pojasu Gaze u kojoj je poginulo više od 1 300 Palestinaca.

Proiranski šijitski Hezbolah protiv kojega je izraelska vojska ratovala u ljeto 2006. zanijekao je umiješanost u raketiranje izraelskog teritorija.

Analitičari ipak ocjenjuju da je za raketiranje odgovorna manja palestinska skupina koja je djelovala uz prešutni pristanak Hezbolaha.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika