22.02.2009. / 09:06

Autor: Hina

Tragedija u Kini: U eksploziji plina u rudniku 73 poginulih

Iako vlasti pokušavaju smanjiti broj nesreća zatvaranjem malih rudnika, nesreće u kineskim rudnicima i dalje su vrlo česte, a lani je u prvih deset mjeseci poginulo 2690 rudara

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje 73 rudara poginula su u eksploziji plina u rudniku ugljena na sjeveru Kine u subotu navečer, prema novim podacima agencije Nova Kina.

Nepoznati broj rudara, njih najmanje još dvadeset, i dalje je zarobljen u rudniku Tunal, 50 km od Taiyuana, glavnog grada pokrajine Shanxi.

Ukupno se 436 rudara nalazilo u rudniku u trenutku nesreće. Većina ozlijeđenih otrovana je ugljičnim monoksidom, dodaje Nova Kina.

U pokrajini Shanxi proizvodi se dvije trećine kineskih potreba za ugljenom.

Iako vlasti pokušavaju smanjiti broj nesreća zatvaranjem malih rudnika, nesreće u kineskim rudnicima i dalje su vrlo česte zbog loših sigurnosnih uvjeta, a lani je u prvih deset mjeseci poginulo 2690 rudara. Neke neovisne skupine drže da je broj stradalih bitno veći.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika