24.02.2009. / 08:06

Autor: Martina Čizmić

Kalifornija spas iz krize traži u legalizaciji marihuane

Ammianov prijedlog odnosio bi se na odrasle osobe, starije od 21 godinu, a porez bi iznosio 50 dolara na jednu uncu ili nešto više od 28 grama marihuane

Arnold Schwarzenegger, guverner KalifornijeArnold Schwarzenegger, guverner KalifornijeAmerička savezna država Kalifornija, poznata je po svojim plažama, hollywoodskim ljepoticama, guverneru Arnoldu Schwarzeneggeru, a u budućnosti bi mogla biti poznata i kao najliberalnija država u SAD-u.

Naime, zastupnik u kalifornijskom parlamentu Tom Ammiano, predložiti će potpunu dekriminalizaciju marihuane u toj saveznoj državi. Time se nada da će savezna vlada uspjeti "ubrati" dovoljno poreza kako bi se popunile sve veće rupe u proračunu.

Neki američki mediji izračunali su kako bi legalizacijom marihuane, Kalifornija mogla dobiti i do milijardu dolara više godišnje.

Ammianov prijedlog odnosio bi se na odrasle osobe, starije od 21 godinu, a porez bi iznosio 50 dolara na jednu uncu ili nešto više od 28 grama marihuane.

Inače, u Kaliforniji se od 1996. godine može legalno kupiti marihuana, ali samo za medicinske potrebe i na liječnički recept.

Pitanje legalizacije, moglo bi unatoč najboljim željama lokalnih vlasti ipak naići na veći problem jer je marihuana na saveznoj listi zabranjenih supstanci, a ta lista vrijedi za sve savezne države u SAD-u.

Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika