27.02.2009. / 22:22

Autor: Hina

Treća sreća: Haško tužiteljstvo ponovno nadopunilo optužnicu protiv Karadžića

Obzirom da se Radovan Karadžić ponovno očituje o krivnji, Haaški će sud početi tehničke i administrativne pripreme za njegovo suđenje, ali datum početka suđenja još nije određen.

Radovan KaradžićRadovan KaradžićTužiteljstvo Haaškog suda (ICTY) podnijelo je u petak treću dopunjenu optužnicu protiv bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji bi se u utorak ponovno trebao očitovati o krivnji po dopunjenoj optužnici.

Karadžić se u kolovozu prošle godine odbio očitovati o krivnji, pa je umjesto njega Sudsko vijeće unijelo u zapisnik da se optuženik ne osjeća krivim.

Treća izmijenjena optužnica sadrži jednak broj točaka kao i prijašnja, tj. 11, uključivo i dvije točke za genocid, ali uključuje i optužbu za ubojstvo oko 140 zatočenika u logoru Sušici kod Vlasenice u rujnu 1992.

Sudsko vijeće je 16. veljače prihvatilo veći dio druge izmijenjene optužnice, ali su suci tada ustvrdili da optužba za ubojstvo 140 ljudi u Sušici nije primjereno potkrijepljena, zatraživši od tužiteljstva da uloži treću dopunjenu optužnicu.

Obzirom da se Karadžić ponovno očituje o krivnji, Haaški će sud početi tehničke i administrativne pripreme za njegovo suđenje, ali datum početka suđenja još nije određen.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika