27.02.2009. / 22:26

Autor: Hina

Berlusconi zbog seksističkih izjava na sudu za ljudska prava

Berlusconi je više puta povrijedio dostojanstvo žena. Ne radi se ni o kakvim šalama. Berlusconi nije običan talijanski građanin i ne može se tako izražavati, izjavila je Concia

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiZastupnica talijanske Demokratske stranke Anna Paola Concia i eurozastupnica Donata Gottardi u petak su najavile kako kane Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu tužiti predsjednika talijanske vlade Silvija Berlusconija za seksističkih izjava.

"Ulažemo tužbu protiv Silvija Berlusconija zbog kršenja članaka 8 i 14 Europske konvencije o ljudskim pravima zbog izjava u kojima je u više navrata povrijedio dostojanstvo žena", stoji u priopćenju dviju zastupnica.

Tužba će biti predana u ponedjeljak. "Berlusconi je više puta povrijedio dostojanstvo žena. Ne radi se ni o kakvim šalama. Berlusconi nije običan talijanski građanin i ne može se tako izražavati", izjavila je Concia, podsjetivši na neke njegove seksističke izjave i šale.

Među Berlusconijevim neprimjerenim primjedbama jest i ona koju su prenijeli lokalni mediji, a izgovorio ju je tijekom francusko-talijanskog summita u utorak u Rimu. Dok je Sarkozy novinarima govorio o zaključcima sa susreta, Berlusconi mu je vrlo tiho, ali ipak dovoljno glasno da čuju novinari, šapnuo: "Pa, ja sam ti osigurao suprugu", aludirajući na talijansko podrijetlo Carle Bruni-Sarkozy.

Talijanska je vlada u petak odbacila informaciju po kojoj je Berlusconi izgovorio tu rečenicu, uz objašnjenje da je talijanski premijer Sarkozyju rekao "znaš li ti da sam ja studirao na Sorbonni".

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika