28.02.2009. / 14:41

Autor: Martina Čizmić

Rasim Ljajić: Mladić će još ove godine završiti u Haagu

Ljajić je istaknuo da je vlast u Srbiji izložena pojačanom pritisku međunarodne zajednice, a put Srbije prema Europskoj uniji blokiran jer jer Mladić i Hadžić nisu uhićeni

Ratko MladićRatko MladićPredsjednik Nacionalnog vijeća za suradnju sa Haškim sudom, Rasim Ljajić, uvjeren je da će Ratko Mladić i Goran Hadžić, dva preostala haška optuženika, do kraja godine biti uhićeni i izručeni Haagu.

Kako prenosi Deutsche Welle, Srbija dnevno gubi barem 30 tisuća eura, koliko košta potjera za dvojicom haških optuženika.

"Naša je obaveza i u interesu nam je da završimo suradnju", rekao je Rasim Ljajić i dodao da optimizam u ispunjavanju obaveza do kraja godine temelji na boljoj obavještenosti o kretanju haških bjegunaca i neusporedivo boljoj suradnji, komunikaciji i koordinaciji civilnih i vojnih službi sigurnosti, ali i odlučnosti da se "priča napokon završi".

Ljajić je istaknuo da je vlast u Srbiji izložena pojačanom pritisku međunarodne zajednice, a put Srbije prema Europskoj uniji blokiran jer jer Mladić i Hadžić nisu uhićeni. Dodaje kako službe sigurnosti iz regije nisu do sada dale nikakve korisne informacije, ali je u interesu Srbije da nastave sa potragom.

"To ne znači da nećemo intenzivirati suradnju sa službama sigurnosti zemalja u regiji i drugih zemalja u smislu razmjene informacija i dobijanja podataka koji mogu koristiti u operativnim potragama", zaključio je Ljajić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika