02.03.2009. / 08:28

Autor: Hina

Rusija: Na lokalnim izborima vodi stranka premijera Vladimira Putina

Kompletni rezultati s približno 3000 glasačkih mjesta bit će poznati kasnije tijekom dana u ponedjeljak, javlja izborno povjerenstvo koje dodaje da nije zabilježena nijedna ozbiljna nepravilnost

Vladimir PutinVladimir PutinStranka na vlasti Ujedinjena Rusija premijera Vladimira Putina vodila je prema rezultatima općinskih i regionalnih ruskih izbora u nedjelju, priopćili su dužnosnici izbornog povjerenstva u ponedjeljak.

Ujedinjena Rusija vodi prema dosad prebrojanim glasovima u devet regija gdje su se održavali izbori za regionalne skupštine.

Prebrojavanje glasova što se tiče gradonačelnika dovršeno je samo u četiri grada gdje su izabrani kandidati stranke na vlasti, javlja agencija RIA Novosti.

Kompletni rezultati s približno 3000 glasačkih mjesta bit će poznati kasnije tijekom dana u ponedjeljak, javlja izborno povjerenstvo koje dodaje da nije zabilježena nijedna ozbiljna nepravilnost.

Ivan Melnikov, šef izbornog sjedišta oporbene Komunističke stranke, kazao je međutim da se radilo o "nezakonitoj izbornoj kampanji i pokušajima pritiska na birače". Komunistička partija najavila je da će Središnjem izbornom povjerenstvu podnijeti žalbu na tijek regionalnih izbora, prenijela je agencija Itar-Tas.

Glasovanje s ekonomskom krizom u pozadini trebalo bi pokazati razinu povjerenja spram premijera koji je u svojoj kampanji obećao da će stanje biti pod kontrolom tijekom ekonomske krize te da će se društvene obaveze ispoštovati.

Na regionalnim izborima sudjelovale su četiri parlamentarne stranke: Ujedinjena Rusija, Komunistička partija Rusije, Ruska liberalno-demokratska stranka i Pravedna Rusija.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika