04.03.2009. / 12:49

Autor: Martina Čizmić

Najveći humanitarac Srbije uhićen zbog utaje poreza

Jednom prilikom je izjavio kako je kroz razne humanitarne akcije prikupio 40 milijuna eura

Boris Stajkovac

Foto: BlicBoris Stajkovac Foto: BlicBoris Stajkovac, godinama najpoznatiji srpski humanitarac i vlasnik izdavačke kuće "Media Max Magazines" uhićen je zbog sumnje da je utajio porez.

Policija mu je gotovo tjedan dana pokušala uručiti poziv za informativni razgovor, a odazvao se tek nakon što su izdali upozorenje da će za njim biti raspisana potraga ukoliko se ne odazove.

Nakon razgovora u beograskoj policiji izdano je rješenje o zadržavanju zbog sumnje u utaju poreza. Kako Blic navodi još nisu poznati detalji krivičnog djela za koje ga se tereti.

Stankovac je javnosti najpoznatiji po svom humanitarnom radu posljednjih godina. Bio je savjetnik u Ministarstvu za socijalna pitanja, direktor Centra za brigu o djeci i predsjednik Upravnog odbora Dječje Klinike. Jednom prilikom je izjavio kako je kroz razne humanitarne akcije prikupio 40 milijuna eura.

Tijekom rada u različitim humanitarnim organizacijama osnovao je i izdavačku kuću "Media Max Magazines" koja izdaje specijalizirane časopise.

Prije nekoliko godina objavljene su slike njega i njegove obitelji u kući od 400 kvadrata, opremljenoj vrhunskim namještajem.

"Pola kuće je u vlasništvu moje supruge, a drugu sam polovinu otkupio za 250 tisuća maraka. Još toliko uložili smo u njeno renoviranje", rekao je jednom prilikom Stajkovac.

Na pitanje kako je do toga došao rekao je radom i dodao kako radi od 16. godine. Sumnje da je dio njegovog bogatstva "zarađen humanitarnim radom" uvijek je odbacivao.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika