05.03.2009. / 09:00

Autor: Hina

Premijer Wen: Korupcija i dalje ostaje velik problem u Kini

Korupcija ostaje velik problem u nekim mjestima i područjima. Vlada neće nikada tolerirati da organizacija ili pojedinac profitiraju osobno zbog naglog povećanja javnih troškova - kazao je on

Wen Jiabao Wen Jiabao Korupcija ostaje velik problem u Kini, kazao je u četvrtak na otvaranju godišnje sjednice Svekineskoga narodnog kongresa premijer Wen Jiabao koji kani pozorno pratiti ulaganja predviđena planom obnove.

- Korupcija ostaje velik problem u nekim mjestima i područjima. Vlada neće nikada tolerirati da organizacija ili pojedinac profitiraju osobno zbog naglog povećanja javnih troškova - kazao je on.

- Kako su ulagački projekti koje financira vlada brojni ove godine, trebat će pripaziti da kontrola bude primjerena. Usporedo, trebat će izbjeći izradu projekata namijenjenih jedino pozitivnom imidžu administracije - dodao je Wen.

Kina predviđa dvogodišnji plan obnove vrijedan 4000 milijardi yuana (465 milijardi eura) radi suočavanja s krizom, od čega će trećina doći iz središnje vlade.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika