05.03.2009. / 10:45

Autor: Nacionalova redakcija

Albanci prijete ubojstvom srpskog ministra Jeremića

Pozivajući se na izvore u srbijanskoj vladi, beogradski list Blic navodi da ministru vanjskih poslova Vuku Jeremiću prijete smrću pred službeni jednodnevni put u Švicarsku u četvrtak

Vuk Jeremić, srbijanski ministar vanjskih poslovaVuk Jeremić, srbijanski ministar vanjskih poslovaSrbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić dobio je prijetnje smrću, koje su mu uputili, kako prenosi beogradski Blic, albanski teroristi. Pozivajući se na izvore u srbijanskoj vladi, Blic navodi da Jeremiću prijete atentatom pred službeni jednodnevni put u Švicarsku u četvrtak.

Nakon što su švicarske vlasti sigurnosni rizik za Jeremića na ljestvici od 1 do 5 procijenili četvorkom, srpskom ministru predloženo je otkazivanje posjete, ali je on to odbio.

U neposrednom Jeremićevom osiguranju tijekom puta bit će, umjesto uobičajena dva, čak sedam tjelohranitelja u četiri automobila, sve će nadgledati posebna vojna postrojba uz pomoć elektronske opreme. Zbog opasnoti izmijenjen je i ranije utvrđeni plan kretanja delegacije.

Srbijanski analitičari ove prijetnje tumače pokušajem kompromitacije Jeremićeva diplomatskog djelovanja, prvenstveno zbog njegovog zalaganja protiv nezavinsog Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika