09.03.2009. / 15:22

Autor: Martina Čizmić

Kosovski mediji: Srbi su ubijali Albance zbog trgovine organima

Zbog navodne trgovine organima kosovskih Albanaca tijekom konflikta 1998. i 1999., srpski pravosudni organi već su otvorili istragu

Srbi su navodno ubijali Kosovare zbog trgovine organimaSrbi su navodno ubijali Kosovare zbog trgovine organimaKosovski tiskani i elektronički mediji objavili su šokantne podatke prema kojima su Srbi na Kosovu tijekom sukoba 1998. i 1999. prodavali organe kosovskih Albanaca. Srbi su navodno organe preko Makedonije i Bugarske slali u Rusiju, bogatim kupcima.

Prištinski dnevnik Kosova sot piše kako postoji opravdana sumnja da su Srbi u tom razdoblju preko Makedonije trgovali organima ubijenih kosovskih Albanaca.

"Sumnja se da su u nekoliko slučajeva Srbi, u okviru trgovine ljudskim organima, oteli i ubili nekolilko kosovskih Albanaca, koji su u to doba nestali sa Kosova", piše u novinama.

Makedonski dnevnik Lajm piše kako su Srbi preko Makedonije i Bugarske trgovali ljudskim organima koji su završili u Rusiji. Dodaju i kako je tijekom sukoba na Kosovu u Makedoniji boravilo mnogo liječnika iz Rusije.

Navode i izjavu makedonskog ministarstva vanjskih poslova, koje je spremno sudjelovati u potrazi za 22 nestala kosovska Albanca, za koje se sumnja da su pokopani na groblju Butel u Skopju, ukolilko Priština uputi takav zahtjev.

Zbog navodne trgovine organima Srba s Kosova tijekom konflikta, srpski pravosudni organi već su otvorili istragu i to nakon što je takve informacije otkrila u svojoj knjizi Carla del Ponte, bivša haaška tužiteljica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika