11.03.2009. / 16:58

Autor: Katarina Zorić

Bajs napokon priznao: Kriza bi mogla naštetiti turističkoj sezoni

Napomenuo je kako u Hrvatsku dolazi oko 85 posto turista sa stranih, krizom zahvaćenih tržišta te da se zbog toga pomno prate trendovi na tržištima. Najavio je da će se službena očekivanja od sezone, kao i mjere za njenu što kvalitetniju provedbu mijenjati po potrebi

Bajs je napomenuo kako ne isključuje mogućnost dodatnog pojačavanja promocijeBajs je napomenuo kako ne isključuje mogućnost dodatnog pojačavanja promocije"Ova je godina zbog krize izuzetno zahtjevna i neizvjesna za svjetski turizam, ali Hrvatska će pokušati ponoviti prošlogodišnje turističke rezultate", izjavio je danas ministar turizma Damir Bajs na hrvatskoj konferenciji za novinare koju je u sklopu prvog dana Međunarodne turističke burze ITB u Berlinu posjetilo 100-ak novinara.

Iako je Bajs naveo neke prednosti Hrvatske poput blizine, dobrih cesta, prirodne ljepote, sigurnosti i relativno dobrog odnosa vrijednosti za novac, ipak je upozorio da bi nadolazećoj turističkoj sezoni mogla naštetiti svjetska ekonomska kriza.

Napomenuo je kako u Hrvatsku dolazi oko 85 posto turista sa stranih, krizom zahvaćenih tržišta te da se zbog toga pomno prate trendovi na tržištima. Najavio je da će se službena očekivanja od sezone, kao i mjere za njenu što kvalitetniju provedbu mijenjati po potrebi.

Iako je ove godine za promociju turizma predviđeno tri puta više novca nego lani, odnosno oko 26 milijuna eura, Bajs je napomenuo kako ne isključuje mogućnost dodatnog pojačavanja promocije.


Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika