12.03.2009. / 08:12

Autor: Katarina Zorić

Končar planira povezati škverove u Splitu, Rijeci i Trogiru

Končar je u protekla tri dana ponovno obišao sva brodogradilišta za koja je zainteresiran te se još jednom uvjerio kako je njihovo povezivanje najbrži put za racionalizaciju proizvodnje

Danko Končar nada se i konkurencijiDanko Končar nada se i konkurencijiSvjetski biznismen i vlasnik južnoafričkih rudnika kroma Danko Končar koji je zainteresiran za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta, planira povezivanje škverova u Splitu, Rijeci i Trogiru.

Končar je u protekla tri dana ponovno obišao sva brodogradilišta za koja je zainteresiran te se još jednom uvjerio kako je njihovo povezivanje najbrži put za racionalizaciju proizvodnje, korištenje sinergijskog potencijala i proboj na nova tržišta, piše Slobodna Dalmacija.

"Iskreno mislim da je država kao vlasnik taj model trebala već odavno aktivirati. Uvjerio sam se da u svakom od tih brodogradilišta postoji značajan višak proizvodnih i prostornih kapaciteta za koje hitno treba pronaći poslove. Primjerice, “Brodosplit” ima čak tri hektara neiskorištenog prostora koji je idealan za suhu marinu. Pogrešno je mišljenje da se brodogradnju može pokrenuti jedino ubacivanjem veće količine novca. Puno toga mogu učiniti minimalnim ulaganjima i boljom organizacijom", istaknuo je Končar.

Trenutačna kriza, smatra Končar, za brodogradilišta može biti pravi trenutak za pokretanje. "Nažalost, ono što se danas nudi više su lihvarski nego ozbiljni bankarski uvjeti i to je sigurno najteži problem koji, uz pad narudžbi, danas muči cijeli brodograđevni i poslovni svijet", rekao je Končar.

Napomenuo je kako i dalje radi na pripremi privatizacijskog projekta, iako je još neizvjesno kada će Vlada uspjeti dogovoriti uvjete prodaje s Bruxellesom.

Končar se nada i konkurenciji jer vjeruje da investitori koji imaju slična razmišljanja mogu pronaći interes.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika