13.03.2009. / 08:58

Autor: Hina

Pakistan: 24 mrtva u napadu američkih letjelica

Napad se dogodio u paštunskom plemenskom području Kuramu, u blizini granice s Afganistanom. Logor za obuku potpuno je uništen, a iz ruševina su dosad izvučena 24 tijela

Iz ruševina su dosad izvučena 24 tijelaIz ruševina su dosad izvučena 24 tijelaProjektili za koje se vjeruje da ih je ispalila američka bespilotna letjelica pogodili su četvrtak sklonište i logor za obuku talibana u Pakistanu, pri čemu je ubijeno najmanje 24 ljudi, objavili su talibanski dužnosnici u petak.

Napad se dogodio u paštunskom plemenskom području Kuramu, u blizini granice s Afganistanom. Logor za obuku potpuno je uništen, a iz ruševina su dosad izvučena 24 tijela.

Američke bespilotne letjelice izvršile su više od 30 napada prošle godine na talibanska uporišta u Pakistanu. Amerikanci su frustrirani sve većim opsegom talibanske pobune u Afganistanu i potporom koju dobivaju iz Pakistana. Vlada u Islamabadu ima nikakvu ili vrlo slabu kontrolu nad plemenskim područjima uz granicu s Afganistanom.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika