13.03.2009. / 11:21

Autor: Katarina Zorić

Kaufland kupio Metro jer Ivica Todorić nije imao novca

Pregovori oko prodaje Metroa vodili su se najprije s Billom i austrijskim Sparom, ali nije se došlo dalje od načelnih razgovora pa je Metro ponuđen Agrokoru i Kauflandu

U Metrou će navodno biti otpušteno više od trećine radnikaU Metrou će navodno biti otpušteno više od trećine radnikaNjemački Metro pokušavao je svoju hrvatsku podružnicu prodati Billi i Sparu, pa zatim i Agrokoru, ali bez uspjeha. Kupac je napokon pronađen u Kauflandu koji je pristao platiti 450 milijuna kuna, piše Business.hr.

Pregovori oko prodaje Metroa vodili su se najprije s Billom i austrijskim Sparom, ali nije se došlo dalje od načelnih razgovora pa je Metro ponuđen Agrokoru i Kauflandu. Međutim, Todorićev Agrokor u poslijednje je vrijeme u problemima. Kriza je itekako na domaćem koncernu ostavila traga pa su čak razmišljali i prodaji Konzuma zbog financijskih poteškoća. Osim toga, u sastavu maloprodaje Konzuma već posluje veleprodaja Velpro s prometom koji se procijenjuje na tri milijarde kuna. Zbog svega toga Agrokor nije kupio Metro, ali je to učinio Kaufland.

Takav rasplet događaja iznenadio je mnoge jer je Kaufland diskonter i ima potpuno različite koncepte poslovanja od Metroa. Osim toga, Kaufland je dosad poslovao s gubicima, ali izgleda da im u vremenu krize dobro ide. Kaufland bi ovih dana i formalno trebao postati vlasnik hrvatskoga Metroa. Kako piše Business.hr, dio dogovara između dva lanca je navodno otpuštanje 500 radnika te 70 ljudi u Upravi.

Centrala Metroa u Njemačkoj navodno se odlučila na prodaju hrvatske podružnice zbog krize i nedostatka novca, ali i jer su procijenili da u Hrvatskoj nema mogućnosti jačeg rasta.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika