17.03.2009. / 12:11

Autor: Martina Čizmić

Dogovorena stvar: Srbin Mišković u svibnju kupuje 25 posto slovenskog nacionalnog srebra?

Osim kupnje Mercatora, u Maxiju najavljuju i kupovinu trgovačkog lanca u jednoj od susjednih zemalja, ali nisu željeli otkriti u kojoj

Miroslav MiškovićMiroslav MiškovićTrgovački lanac Delta Maxi, koja posluje u sklopu Delta kompanije, srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, objavio je kupovinu 25 postotnog udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru. Kako piše Poslovni dnevnik, kupovina je najavljena kao gotova stvar koja će konačnu potvrdu dobiti u svibnju.

Zanimljivo je da su u Delta Maxiju sigurni u ostvarenje tog poslovnog pothvata, unatoč medijskim natpisima da se Delta nalazi u financijskim problemima. Naime, oni tvrde da će Delta sredstva osigurati dokapitalizacijom vrijednom 300 milijuna eura, a dokapitalizirati će ju još neimenovani američki investicijski fond.

Ukoliko dođe do ulaska Maxija u Mercator, posljednju riječ ipak će imati komisija za zaštitu konkurencije, jer bi tako Maxi proširio pokrivenost srpskog maloprodajnog tržišta i došao u dominantan položaj.

Osim kupnje Mercatora, u Maxiju najavljuju i kupovinu trgovačkog lanca u jednoj od susjednih zemalja, ali nisu željeli otkriti u kojoj. Neslužbeno se govori o Makedoniji i Hrvatskoj. Inače, Delta ove godine planira zaposliti 5000 novih radnika, a krajnji joj je cilj povećati poslovanje toliko da ispuni uvjete za odlazak na Londonsku burzu.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika