18.03.2009. / 11:26

Autor: Katarina Zorić

Mesić: U rebalans proračuna će se sigurno ići, možda i dva puta

Predsjednik je govorio i o štednji napominjući da je ona nužna, ali je istaknuo kako se ne može štedjeti na svemu

Mesić je ustvrdio da su vladine antirecesijske mjere kvalifikacijske, a ne kavantifikacijskeMesić je ustvrdio da su vladine antirecesijske mjere kvalifikacijske, a ne kavantifikacijskeKomentirajući danas vladine recesijske mjere nakon razgovora s estonskim kolegom Toomasom Hendrikom Ilvesom , predsjednik Stjepan Mesić ustvrdio je da je riječ o kvalifikacijskim, a ne kavantifikacijskim mjerama.

Najavio je i rebalans proračuna: "Za sada je sigurno da će se morati ići u rebalans proračuna, možda i dva puta do kraja godine."

Predsjednik je govorio i o štednji napominjući da je ona nužna, ali je istaknuo kako se ne može štedjeti na svemu. "Mora se štedjeti na onim projektima koji kratkoročno ne donose nove vrijednosti", rekao je Mesić.

Mesić je potvrdio da se sastao sa sindikatima koji su mu kazali da njihov zahtjev o porastu plaća za 6 posto i nije porast već dug koji im vlada otprije duguje. Prema njegovu mišljenju, problemi se mogu riješiti pregovorima socijalnih partnera.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika