19.03.2009. / 15:51

Autor: Hina

Bivši izraelski predsjednik Moshe Katsav i službeno optužen za silovanje

Moshe Katsav (63), otac petero djece, podnio je ostavku na dužnost izraelskog predsjednika u lipnju 2007. pošto je smijenjen u siječnju 2007. na vlastit zahtjev zbog optužaba za silovanje i seksualno zlostavljanje

Moshe Katsav, bivši predsjednik Izraela; Foto: ReutersMoshe Katsav, bivši predsjednik Izraela; Foto: ReutersIzraelsko pravosuđe u četvrtak je službeno optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje bivšeg predsjednika Moshu Katsava, koji je morao podnijeti ostavku na tu dužnost zbog djela koja su mu predbacivana.

"Katsav je optužen za silovanje, nedolično ponašanje i seksualno zlostavljanje", kazala je glasnogovornica ministarstva pravosuđa.

Moshe Katsav (63), otac petero djece, podnio je ostavku na dužnost izraelskog predsjednika u lipnju 2007. pošto je smijenjen u siječnju 2007. na vlastit zahtjev zbog optužaba za silovanje i seksualno zlostavljanje.

On je opovrgao sve optužbe, a prijeti mu 16 godina zatvora ako ga se proglasi krivim.

Ministarstvo pravosuđa objavilo je 8. ožujka da su "nakon završene istrage glavni tužitelj i državni tužitelj odlučili pokrenuti sudski postupak protiv Moshe Katsava za kaznena djela seksualnog karaktera nad nekoliko službenica dok je bio ministar turizma i predsjednik, uključujući silovanje i seksualno zlostavljanje".

Afera je izbila u srpnju 2006. kad je Katsav optužio bivšu suradnicu za ucjenu. No, istraga je pokazala da ga žena, njegova tajnica devedestih godina, optužuje za silovanje. Potom su i druge žene podnijele tužbu za slična kaznena djela.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika