21.03.2009. / 10:56

Autor: Nacionalova redakcija

Brodske linije Renata Baretića izložene i u Zagrebu

U galeriji 'Pravi put' otvorena izložba fotografija poznatog novinara i kjniževnika Renata Baretića

'Kod zubara', jedna od dvadesetak izloženih Baretićevih fotografija'Kod zubara', jedna od dvadesetak izloženih Baretićevih fotografijaU zagrebačkoj galeriji "Pravi put" otvorena je izložba fotografija Renata Baretića, poznatog splitskog novinara, književnika i kolumnista Nacionala.

Fotografije, snimljene u periodu od 2006. do 2008. godine, prvi su put pod naslovom "Brodske linije" izložene lani, u sklopu Splitskog ljeta, a u svibnju će biti izložene i u Grazu, u "Fotogalerie im Rathaus".

Dvadesetak izloženih fotografija nastalo je na mnogobrojnim Baretićevim putovanjima prema nekom od otoka ili na nekom od otoka a umjetnik je na njima zabilježio zanimljive brodske detalje. Kako je u katalogu izložbe napisao Ivica Ivanišević, Baretić "mrtvim oblicima vraća oduzetu dušu, emocije, okuse i mirise, i navodi nas na zavodljivu igru prepoznavanja sličnosti između brodova i ljudi. Ili, da budem sasvim precizan, prvo iz vidnoga polja isisava svaki trag života, da bi onda od ogoljenih oblika iznova konstruirao svijet u njegovoj punoći."

"Zagrebacku izložbu, nista me ne pitajući, dogovorili su moji kolege i prijatelji Nikola Šolić, vlasnik "Pravog puta", i Zlatko Gall. Meni su samo javili telefonom da pošaljem fotke i dođem na otvorenje. Čitava stvar je strogo frendovski organizirana, mi smo jedna neprofitna ad hoc udruga", rekao je Baretić.

Izložba je prodajnog karaktera i bit će otvorena do 2. travnja.

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika