22.03.2009. / 20:04

Autor: Hina

Prijave protiv visokih dužnosnika BiH za ratne zločine nad Hrvatima

Kaznene prijave podnesene su protiv ratnog premijera i sadašnjeg člana BiH Predsjedništva Harisa Silajdžića, ratnog zapovjednika i aktualnog ministra obrane BiH Selme Cikotića, poglavara Islamske zajednice Mustafe efendije Cerića, ratnog načelnika Generalštaba Armije BiH Sefera Halilovića te niza drugih ratnih dužnosnika

Haris SilajdžićHaris SilajdžićNevladina organizacija Croatia Libertas uputila je Tužiteljstvu BiH i županijskom tužiteljstvu u Mostaru prijave protiv više bošnjačkih političkih i vojnih vođa među kojima je predsjednik Haris Silajdžić tvrdeći da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad 375 logoraša Hrvata, priopćili su u nedjelju iz nevladine organizacije.

"Na temelju novih iskaza i novih materijalnih dokaza podnijeli smo i podnesak na ranije prijave za koje očekujemo da konačno uđu u fazu istrage", stoji u priopćenju Croatia Libertasa.

Izrazili su ogorčenje zbog nepoduzimanja mjera za zločine počinjene na Hrvatima u BiH.

Kaznene prijave podnesene su protiv ratnog premijera i sadašnjeg člana BiH Predsjedništva Harisa Silajdžića, ratnog zapovjednika i aktualnog ministra obrane BiH Selme Cikotića, poglavara Islamske zajednice Mustafe efendije Cerića, ratnog načelnika Generalštaba Armije BiH Sefera Halilovića te niza drugih ratnih dužnosnika kao i mudžahedina koji se spominju u iskazima svjedoka i materijalnim dokazima.

Kaznena prijava podnesena na temelju dokumenata i svjedočanstava koji su objavljeni u knjizi "Muslimanski logori za Hrvate 1991-1995. godine u Bosni i Hercegovini" autora Ivice Mlivončića koja je ovoga tjedna predstavljena u Mostaru.

Iz Croatia Libertasa su priopćili kako će prijavu proslijediti i Odjelu za ljudska prava UN-a kako bi skrenuli pozornost na probleme u pravosuđu BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika