25.03.2009. / 18:21

Autor: Hina

Inzko i službeno postao Visokim predstavnikom u BiH

Inzkoa je za novog visokog predstavnika u BiH 13. ožujka imenovalo Vijeće za provedbu mira (PIC), međunarodno tijelo za nadzor provedbe Daytonskog sporazuma

Valentin InzkoValentin InzkoVijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda potvrdilo je u srijedu imenovanje austrijskog diplomata Valentina Inzkoa za visokog predstavnika međunarodne organzacije u Bosni i Hercegovini.

Vijeće je obznanilo tu odluku u rezoluciji koju je sastavila Rusija, a jednoglasno ju je prihvatilo svih petnaest članica.

Inzkoa je za novog visokog predstavnika u BiH 13. ožujka imenovalo Vijeće za provedbu mira (PIC), međunarodno tijelo za nadzor provedbe Daytonskog sporazuma.

Po Daytonskom sporazumu, visoki predstavnik međunarodne zajednice ima velike ovlasti. Inzko (59) će zamijeniti slovačkog diplomata Miroslava Lajčaka, koji je u međuvremenu postao ministrom vanjskih poslova svoje zemlje.

Inzko je dosad bio austrijski veleposlanik u Sloveniji.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika