26.03.2009. / 09:03

Autor: Katarina Zorić

Srbija: Postavili eksploziju za suca, a poginula njegova supruga

Osude zločina stižu sa svih strana. Lidija Đukić, predsjednica Upravnog odbora Društva sudaca Srbije najoštrije je osudila taj čin

Policija traga za počiniteljimaPolicija traga za počiniteljimaU pokušaju ubojstva srbijanskog suca Velimira Lukića iz Knjaževaca, smrtno je stradala njegova supruga 57-godišnja Radica Lukić. Jučer ujutro oko 6 sati ispred vrata njihova stana aktivirala se eksplozivna naprava, baš u trenutku kad je Radica Lukić krenula u kupovinu, puše srpski Press Online. U policiji vjeruju da je eksploziv bio namijenjen njezinom mužu, ali još uvijek nema informacija je li mu se ranije prijetilo.

Osude zločina stižu sa svih strana. Lidija Đukić, predsjednica Upravnog odbora Društva sudaca Srbije najoštrije je osudila taj čin: "Podsjećamo da je to za godinu i nešto dana drugi napad na suca izvan sudske zgrade." Napad na Lukića osudio je i kolegij Vrhovnog suda Srbije.

Mediji nagađaju da je to ubojstvo povezano s prošlogodišnjim s ubojstvom predsjednika Općinskog suda u Knjaževcu Dragiše Cvejića. S njima se djelomično slaže i okružni tužitelj Zoran Zogović:

Upitan je li ubojstvo Lukićeve supruge povezano s ubojstvom predsjednika Općinskog suda u Knjaževcu Dragišu Cvejića 21. ožujka 2008. godine, okružni tužitelj Zoran Zogović je odgovorio: "Oba ubojstva izvršena su na vrlo sličan način, to je zasad evidentno, a ostalo će pokazati istraga. Policija poduzima sve radnje kako bi se otkrio pičinitelj".

U pravosudnim krugovima mogu se čuti ocjene da je situacija u Srbiji prilično frustrirajuća s obzirom na to da su se na meti atentatora u samo godinu dana našla dva predstavnika pravosudnih organa.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika