27.03.2009. / 09:45

Autor: Nacionalova redakcija

Ofenziva gnjevnog nadbiskupa: 'Obama je za Vatikan agent smrti'

Epitet osobe sa 'dozvolom za ubojstvo', koji nekako asocira na nadimke nekad viđenijih nacističkih funkcionera, nedavno izabrani predsjednik dobio jer je nedavno 'javno dao potporu pravu na pobačaj'

Predsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack Obama'Obama je agent smrti', poetično je poručio katolički nadbiskup Raymond Burke, bivši prelat američke nabiskupije St. Louis, američkom predsjedniku Baracku Obami. Epitetom osobe sa 'dozvolom za ubojstvo', koja nekako asocira na nadimke nekad viđenijih nacističkih funkcionera, nedavno izabrani predsjednik počašćen je jer je nedavno 'javno dao potporu pravu na pobačaj'.

Nije, naime, puno trebalo da tamošnji svećenici nakupljeni bijes ispuste sa propovjedaonica američkih 'podružnica' katoličke crkve. No, ovaj je slučaj posebno znakovit iz razloga što Burke trenutačno obavlja dužnost prefekta Apostolske signature, odnosno najvišeg tribunala Svete Stolice, odnosno 'vlasti' u Vatikanu.

Nadbiskup Burke je nedavno prezentirao svoj model efikasne odmazde svima onima kojima padne na pamet da se odluče na takav heretički potez, a nekim su slučajem katolici i to oni koji odlučuju o nečemu.

Naime, apelirao je na vjernike da natjeraju svoje biskupe da ovi prestanu davati pričest svim političarima koji podržavaju legalizirani abortus, poručivši valjda time da je najbolje sasjeći stvari u korijenu. "Biskupi moraju reagirati. Sadašnje stanje slabi vjeru svih nas i odaje dojam da je potpora pobačaju nešto moralno ispravno", propovijedao je Burke. (H.Š.)

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika