27.03.2009. / 15:03

Autor: Hina

Direktor mađarskog Electroluxa možda mandatar za sastav vlade

Janosa Takacsa, direktora mađarskog Electroluxa, predložio je premijer na odlasku Ferenc Gyurcsany. Najizgledniji kandidat, Gyorgy Suranyi, nekadašnji ministar financija i čelnik regionalne talijanske bankovne grupe Intesa SanPaolo, u četvrtak je odbio taj posao jer nije dobio potporu svih stranaka

Ferenc Gyurcsany, mađarski premijer na odlaskuFerenc Gyurcsany, mađarski premijer na odlaskuMađarski premijer Ferenc Gyurcsany predložio je da ga na toj dužnosti zamijeni Janos Takacs, direktor mađarskog Electroluxa, objavila je u petak novinska agencija MTI.

Takacs, nekadašnji financijski direktor IBM-a za Mađarsku nije ni potvrdio ni opovrgnuo tu vijest.

"To bi mi bila velika čast i ja bih to u najmanju ruku razmotrio", rekao je Takacs za državnu agenciju MTI.

Sve je više nagađanja oko toga tko će voditi novu mađarsku vladu pošto je u subotu Gyurcsany najavio da odlazi.

Najizgledniji kandidat, Gyorgy Suranyi, nekadašnji ministar financija i čelnik regionalne talijanske bankovne grupe Intesa SanPaolo, u četvrtak je odbio taj posao jer nije dobio potporu svih stranaka.

Fidesz, oporbena stranka desnoga centra, kaže da su prijevremeni izbori jedino rješenje mađarske političke i gospodarske krize i ne želi surađivati u sastavljanju prijelazne krizne vlade.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika