30.03.2009. / 14:46

Autor: Hina

Netanyahu pozvao Primorca na svečanu prisegu izraelske Vlade

Hrvatski ministar dobio je ososbni poziv od mandatara za sastavljanje nove izraelske vlade

Dragana Primorac i Benjamin NetanyahuDragana Primorac i Benjamin NetanyahuMinistar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je osobni poziv od Benjamina Netanyahua, mandatara za sastav nove Vlade Države Izraela, da bude na njezinoj svečanoj prisezi 31. ožujka, rečeno je danas u Ministarstvu znanosti.

Ministar Primorac i mandatar izraelske Vlade Benjamin Netanyahu, kako se navodi, prijateljski odnos prenose i na odnos dviju država.

Hrvatska je, naime, jedna od rijetkih zemalja koja s Državom Izraelom ima potpisan sporazum o znanstvenoj suradnji i studentskoj razmjeni.

Ove godine pokrenuti su i zajednički hrvatsko-izraelski projekti u biomedicini, biotehnologiji, zaštiti okoliša i nanotehnologiji, za što su dvije države osigurale 600.000 američkih dolara.

Benjamin Netanyahu čelnik je izraelske stranke Likuda, a ovo mu je drugi premijerski mandat budući da je od 1996. do 1999. već vodio izraelsku Vladu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika