30.03.2009. / 16:51

Autor: Hina

Gordon Bajnai: mladi ekonomist je budući mađarski premijer

Dugogodišnji prijatelj socijalističkog šefa vlade u ostavci Ferenca Gyurcsanyja Mađarima je obećao krv i suze u spašavanju zemlje koju je jače od ostalih zadesila svjetska gospodarska kriza

Gordon Bajnai, bio je na dužnosti ministra gospodarstvaGordon Bajnai, bio je na dužnosti ministra gospodarstvaBudući mađarski premijer, ekonomist Gordon Bajnai, (41) tvrdi da ga ne zanima popularnost, a Mađarima je obećao krv i suze u spašavanju zemlje koju je jače od ostalih zadesila svjetska gospodarska kriza.

Dugogodišnji prijatelj socijalističkog šefa vlade u ostavci Ferenca Gyurcsanyja, Bajnai je suosnivač Unije za demokratski socijalizam, pokret mladih osnovan prije dvadeset godina.

Rođen je 1968. u Szegedu, a studirao je ekonomiju u Budimpešti.

Stažirao je u Europskoj banci za obnovu i razvoj (BERD) u Londonu 1993. i radio u raznim poduzećima kao financijski savjetnik do 1995. kada je postao direktor burzovne tvrtke CA-IB Securities.

Od 2000 . do 2005 je vodio veliku ulagačku tvrtku Wallis, a nakratko i zračnu luku Budimpešte.

Izabran je za najboljeg "Mladog managera godine" 2003., a politikom se počeo baviti 2006. kada je imenovan direktorom Nacionalne agencije za razvoj.

Prvog svibnja 2008. je postao ministar gospodarstva.

Od ljeta 2006. ga se često spominje kao mogućeg nasljednika Ferenca Gyurcsanyja.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika