01.04.2009. / 10:01

Autor: Hina

Eksplodirao plinovod u Moldaviji, Balkan bez plina

Plinovodom se namiruje većina bugarskih, rumunjskih i dio turskih potreba, ali ne i Hrvatska

Plinovod koji Balkan opskrbljuje plinom oštećen je u eksplozijiPlinovod koji Balkan opskrbljuje plinom oštećen je u eksplozijiEksplozija je u srijedu ujutro oštetila plinovod u području Pridnjestrovlja u Moldaviji, što je izazvalo prekid isporuke ruskog plina prema Balkanu, priopćeno je iz lokalne tvrtke za transport plina Tiraspoltransgaz.

"Plinovod je eksplodirao nekoliko kilometara od Tiraspola, na desnoj obali Dnjestra, blizu sela Kirkaešti", kazao je dužnosnik Tiraspoltrasgaza.

"Isporuka ruskog plina prema Balkanu prekinuta je", dodao je.

Plinovodom se namiruje većina bugarskih, rumunjskih i dio turskih potreba, ali ne i Hrvatska. Stanje plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske potpuno je stabilno, priopćili su iz Plinacroa dodajući da nisu primili obavijest dispečerskih centara austrijskog OMV-a i slovenskog Geoplina o najavi eventualnih poremećaja pri dobavi plina.

"To znači da Plinacro u transportni sustav Republike Hrvatske preuzima 100 posto ukupno ugovorenih količina plina iz Rusije", kažu u Plinacro-u.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika