01.04.2009. / 15:57

Autor: Hina

Merkel od summita u Londonu očekuje konkretne zaključke

"Presudno je to hoćemo li izvući pouku iz sadašnje krize ili ćemo sve pogurati pod tepih i u budućnosti ponavljati greške iz prošlosti", rekla je Merkel

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u srijedu u Berlinu, uoči odlaska u London na sastanak skupine G20, da će učiniti sve kako bi ovaj summit završio konkretnim zaključcima.

"Njemačka želi konkretne rezultate i snažnu poruku ovog summita", rekla je Merkel. Ona je naglasila da će njemačko izaslanstvo nastojati da summit donese konkretne mjere za regulaciju svjetskog financijskog tržišta.

"Nastojat ćemo donijeti konkretne i obvezujuće mjere koje se u budućnosti neće moći zaobići", rekla je njemačka kancelarka. Ona je ustvrdila da zemlje skupine G20 moraju iz konkretne krize izvući i konkretne pouke.

"Presudno je to hoćemo li izvući pouku iz sadašnje krize ili ćemo sve pogurati pod tepih i u budućnosti ponavljati greške iz prošlosti", rekla je Merkel.

Njemačka kancelarka, koja je među prvima ustrajala na strožoj kontroli produkata svjetskog financijskog tržišta, istodobno je izrazila uvjerenost da će i državnici zemlja G20 reagirati sukladno teškoćama u kojima se svjetsko gospodarstvo nalazi.

"Sigurna sam da vodeći ljudi G20 neće glavu gurnuti u pijesak nego da će reagirati energično i odgovorno", zaključila je Merkel te je dodala da "svijet stoji na prekretnici".

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika