01.04.2009. / 17:33

Autor: Nacionalova redakcija

Drugo lice G20 summita: Nasilje u Londonu, napadnuta zgrada Banke Engleske

Skupine koje proizlaze iz različitih pozadina, poput anti-kapitalizma, anarhizma ili pak onih koji ukazuju na globalni ekocid, sukobljavaju se s održavateljima reda i sigurnosti, a za cijeli sigurnosni plan dvodnevnog summita odvojeno je 7.5 milijuna funti

Foto: ReutersFoto: Reuters

Čelnici najvećih i najmoćnijih država na svijetu, okupljeni pod kraticom G20, koji će prema očekivanju dijela optimista donijeti radikalne preokrete, iliti 'novi financijski svjetski poredak', izazvali su tradicionalan gnjev kod onih koji ih zapravo smatraju 'glavnom osovinom zla', pa je na londonskim ulicama došlo do očekivanog 'kaosa'. Naime, britanski mediji već bilježe kako se na više gradskih lokacija policija žestoko sukobila sa prosvjednicima, kojih prema procjenama ima oko 4 tisuće.

Skupine koje proizlaze iz različitih pozadina, poput anti-kapitalizma, anarhizma ili pak onih koji ukazuju na globalni ekocid, sukobljavaju se s održavateljima reda i sigurnosti, a za cijeli sigurnosni plan dvodnevnog summita odvojeno je 7.5 milijuna funti. Izlozi trgovina i restorana zatvoreni su daskama, a Guccijeva trgovina kraj Bank of England je zatvorena i ispražnjena.

Također, zatvorena je i obližnja filijala jedne komercijalne banke. Summit se inače održava u zgradi Bank of England, na čiji se krov popelo nekoliko prosvjednika. Policija je priopćila da je razbijeno I nekoliko prozora na obližnjoj zgradi Kraljevske banke Škotske.

Vezane vijesti

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Angela Merkel može biti zadovoljna summitom skupine G20. Kao hrid o koju udaraju valovi u moru ona je podnijela kritike SAD-a i prije svega zemalja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika