02.04.2009. / 11:01

Autor: Katarina Zorić

Zagrebačka banka traži kupca Getroa: rok za prijavu 20. travnja

Gucić planira prodati sto posto vlasništva nad tvrtkom, ali je navodno spreman i da iz prodaje izuzme nekretnine i proda samo poslovanje. Getro ima 17 prodajnih objekata u Hrvatskoj

Vjekoslav Gucić ne želi javno priznati da se Getro prodajeVjekoslav Gucić ne želi javno priznati da se Getro prodajeIako vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić ne želi javno priznati da se taj trgovački lanac prodaje, činjenica je da je proces prodaje Getroa već u tijeku, a vodi ga Zagrebačka banka, odnosno njezin Odjel investicijskog bankarstva.

Potencijalni kupci mogu svoj interes za Getro iskazati najkasnije do 20. travnja, navodi se u obavijesti zainteresiranim investitoria, koju je neslužbenim kanalima uspio dobiti Business.hr. Zainteresirani kupci moći će dobiti detaljne informacije o prodaji Getroa, ali tek nakon što potpišu ugovor o tajnosti. U načelnoj informaciji za potencijalne investitore Zaba obavještava da je Getro sedmi po veličini maloprodajni lanac u Hrvatskoj, a naveden je i dio podataka o poslovanju u prošloj godini.

Gucić planira prodati sto posto vlasništva nad tvrtkom, ali je navodno spreman i da iz prodaje izuzme nekretnine i proda samo poslovanje. Getro ima 17 prodajnih objekata u Hrvatskoj. Kompanije je vlasnik 302 tisuće četvornih metara zemljišta, dok se 114 tisuća četvornih metara odnosi na prodajne prostore.

Mediji nagađaju o potencijalnim kupcima, a spominju se Agrokor, Kaufland, Spar i neki investicijski fondovi. Lani se neslužbeno moglo čuti kako je Gucić već odavno posao dogovorio s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika