03.04.2009. / 15:22

Autor: Martina Čizmić

Saga o Dražinom grobu: Gdje su spisi sa suđenja?

Pojedini dijelovi spisa bili su vađeni iz spisa i pohranjivani u privatne prostorije članova predsjedništva SR Srbije

Dragoljub Mihailović DražaDragoljub Mihailović DražaPotraga za grobom četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića i dalje se nastavlja u Srbiji. Nakon što je utvrđeno da je dokumentacija o suđenju nepotpuna, a da nema nikakvog pisanog traga o dosuđenoj smrtnoj kazni, krenula je potraga za dokumentima.

Tako Politika u svom posljednjem broju nastavlja razgovor sa različitim ljudima koji su tijekom godina bili u doticaju sa tom dokumentacijom i znaju nešto o njoj.

Ono što su uspjeli utvrditi je da su pojedini dijelovi spisa bili vađeni iz spisa i pohranjivani u privatne prostorije članova predsjedništva SR Srbije.

Tako je u službenoj bilješci generala Kalođere otkriveno da je on zamolio člana Predsjedništva SR Srbije, Slavka Zečevića da mu, ako zna, pruži informacije o tome gdje bi se mogli nalaziti spisi predmeta o Draži Mihailoviću, jer se radi o spisima sa vojnih sudova.

"Drug Zečević mi je tada odgovorio da mu je poznato da se spisi nalaze u posebnom ormaru u Kabinetu sekretara za unutrašnje poslove SR Srbije. To mu je poznato jer je u prethodnom mandatu on bio republički sekretar za unutrašnje poslove SR Srbije i prilikom primopredaje dužnosti, veći broj omota tih spisa ostao je u istom ormaru...", prenosi Politika iz službenih dokumenata.

Ukoliko je sve što piše u toj bilješci istina, dokumenti o sudbini Draže Mihailovića trebali bi biti negdje u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili Kabinetu sekretara. U svakom slučaju, Politika je odlučila pronaći taj grob.

Vezane vijesti

Američki forenzičari pomažu Srbima naći grob Draže Mihailovića?

Američki forenzičari pomažu Srbima naći grob Draže Mihailovića?

Misterija oko groba Draže Mihailovića već godinama draži srpsku, ali i svjetsku javnost. U posljednje vrijeme se ipak ta istraga intenzivirala, pa je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika