06.04.2009. / 07:34

Autor: Hina

Korejska raketa u oceanu, Vijeće sigurnosti ne zna što napraviti

NATO je ranije u nedjelju osudio sjevernokorejsko lansiranje rakete dugog dometa ocijenivši da je riječ o "provokaciji", te povredi obveza koje Sjeverna Koreja ima prema Vijeću sigurnosti UN-a

Dogovoreno je da će se konzultacije nastavitiDogovoreno je da će se konzultacije nastavitiVijeće sigurnosti UN-a na sastanku u nedjelju odlučilo je da neće poduzimati nikakve izravne postupke protiv Sjeverne Koreje nakon što je lansirala raketu, ali se članice slažu da treba nastaviti raspravu o tome kako odgovoriti na tu "ozbiljnu situaciju".

"Članice Vijeća sigurnosti složile su se da će nastaviti konzultacije kako bi mogle dati odgovarajuću reakciju Vijeća u skladu sa njegovim odgovornostima", izjavio je meksički veleposlanik u UN-u Claude Heller, koji trenutno predsjeda Vijećem sigurnosti.

NATO je ranije u nedjelju osudio sjevernokorejsko lansiranje rakete dugog dometa ocijenivši da je riječ o "provokaciji", te povredi obveza koje Sjeverna Koreja ima prema Vijeću sigurnosti UN-a. Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pozvao je Sjevernu Koreju da zaustavi takve akcije i da poštuje moratorij na lansiranje projektila dugog dometa.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika