08.04.2009. / 09:38

Autor: Katarina Zorić

Zvijezde pjevaju: HTV proveo istragu zbog sumnje da su glasovi za Katju Kušec namješteni

Mario Sedmak, urednik Kontakt programa, prisjeća se da se slična situacija događala i sa drugim ljubimcima publike u prethodnim izdanjima emisija Zvijezde pjevaju i Ples sa zvijezdama. Kao primjer navao je Davora Gobca i Karmelu Vukov-Colić, ali je također podsjetio da je njima žiri ipak bio naklonjeniji nego Katji i Đaniju

Katja Kušec i njezin partner u showu Zvijezde pjevaju Đani StipaničevKatja Kušec i njezin partner u showu Zvijezde pjevaju Đani StipaničevHTV je u ponedjeljak pokrenuo internu istragu oko nastupa Katje Kušec u emisije Zvijezde pjevaju. Budući da Katja koja pjeva u paru s Đanijem Stipaničevim, već četvrtu emisiju zaredom dobiva najlošije ocjene žirija i niz kritika struke, ali i veliki broj glasova publike, šefovi javne televizije posumnjali su da je možda riječ o namještaljici. Međutim, istraga je pokazala da nije bilo nikakvih nepravilnosti, piše Jutarnji list.

Janoš Römer, glasnogovornik HTV-a, kaže kako na HTV-u kao javnoj televiziji nastoje u svakoj emisiji natjecateljskog tipa osigurati regularnost. "Osim opće kontrole ispravnosti, povremeno radimo i naknadne upravo zbog toga kako bismo osigurali da sve bude pošteno", rekao je Römer.

Mario Sedmak, urednik Kontakt programa, prisjeća se da se slična situacija događala i sa drugim ljubimcima publike u prethodnim izdanjima emisija Zvijezde pjevaju i Ples sa zvijezdama. Kao primjer navao je Davora Gobca i Karmelu Vukov-Colić, ali je također podsjetio da je njima žiri ipak bio naklonjeniji nego Katji i Đaniju.

"Zbog zlonamjernih insinuacija ograničili smo pozive s jednog telefonskog broja na maksimalno pet zvanja, a uz to smo iz igre isključili HTV-ove telefone. Sada ne mogu i ne želim reći koliko tko dobiva glasova, ali evidentno je da gledatelji vole Katju i da im se sviđa kako ona pjeva. Kako stvari stoje, nije isključeno da ona i Đani dođu i u finale, unatoč poraznim ocjenama našeg žirija", pojasnio je Sedmak.

Ni najnoviji događaji nisu obeshrabrili Katju Kušec koja ne krije da želi dospjeti u finale. "Zadovoljavam sve propozicije ovog showa: imam sluh i glas, veliku volju i želju, a, očito je, i simpatije publike. Što se tiče publike koja glasuje za mene i Đanija, poručujem im: ‘Hvala! Molim vas, nastavite tako!’ Što se žirija tiče, meni su to sve simpatični ljudi koji rade svoj posao", kaže Katja Kušec.

Napomenula je kako joj je najsimpatičnija Martina Tomčić s kojom bi, kako kaže, rado otpjevala duet. "Bude li moguće, voljela bih da to bude neka arija iz opere Karmen", otkrila je Katja Kušec.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika